Три англоезични сайта, от които ще научите много за самопубликуването

Самопубликуването в България тепърва набира сили и точно затова се оказва благоприятна среда за внедряване на непознати у нас идеи и подходи, доказали се като ефективни сред чуждестранните автори. За всеки професионалист е особено важно да има поглед над случващото се в средите на държавата, където смята да се докаже и развива. Но не по-малко полезно е и обръщането към чуждоезичните източници на информация и иновации. Ето защо подбрахме три сайта на английски език за самопубликуване, които ние от „Фабрика за книги“ редовно следим. Защо да ги посетите? За да маркирате тенденциите, за да се вдъхновите от минали публикации, за да откриете успешни автори, които все още нямат известност на българския пазар.

BlueInk review
Екипът на BlueInk изготвя професионални ревюта на самопубликувани книги на английски език. Авторите, които са и професионално ангажирани като литературни агенти, редактори, журналисти, уblue inkспешно си сътрудничат със свои колеги от други медии. В резултат от тази колаборация всеки месец в един от най-известните сайтове за книгоиздаване Publishingperspectives.com се публикува списък с най-високо оценените от BlueInk самопубликувани заглавия – не само художествена литература, но и биографии, мемоари, научнопопулярни, исторически и други четива.
BlueInk поддържат и блог със съвети и източници в помощ на самопубликуващите се автори.

The Book Designer
„Практически съвети, чрез които да издадете по-добри книги“, това е мотото на сайта, създаден от 62-годишния Джоел the-book-designerФрийдлендър. Авторът е активен и постовете му са ценни именно с това, че предлагат информация и източници, които често са били публикувани за пръв път буквално преди дни. Заглавия като „Какво ново тази седмица из блоговете“ се съвместяват с текстове, обясняващи на достъпен език теоретични факти от книгоиздаването – за видовете печат, за дизайна, за шрифтовете и стандартите. The Book Designer  е своеобразна енциклопедия за всеки, който желае да навлезе в процесите, съпътстващи създаването на маркетингово успешна книга.

Сайтът на Guy Kawasaki
Гай Кавазаки е написал тринадесет книги, една от които е насочена точно към самопубликуващите се автори – „APE: author, publisher, Screen-Shot-2012-12-11-at-15.24.19entrepreneur“ (все още неиздадена на български език). Ако решите да следите блога му, ще попаднете на куп интересни неща, които обаче не са само от сферата на книгоиздаването. Ето защо линкът, който ви предлагаме, води към страницата от сайта на Гай, в която се намират редица връзки за самопубликуването. Това е само изходната база – авторът поддържа редица страници, движи много инициативи и знае, че глобалната мрежа е начинът идеите му да достигнат до широката аудитория.

Материала изготви: Петя Димитрова

Ако имате въпроси, пишете ни на office@fabrikazaknigi.bg

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Блог в WordPress.com.

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: