Самопубликуващи се автори са сред фаворитите на българските читатели за 2016 г.

Ясни са вече резултатите от окончателното класиране в конкурса „Моята любима книга – 2016 г“. Класацията показва еднозначно, че българските автори са стигнали до своите читатели.

Победител е книгата „Бабо, разкажи ми спомен“ на Ивинела Самуилова (издателска къща „Хермес“), на второ място е стихосбирката на Ралица Генчева „Този път, за да ме чуеш“ („Фабрика за книги“), а на трето – „За кого се сещаш, когато се сещаш за някого“ на Константин Трендафилов (ИК „Жанет 45“).

Силното присъствие на поезия в челната тройка за 2016 г. виждаме и в самата подкатегория на същия жанр, където Ралица Генчева е фаворит на гласувалите читатели, следвана от Константин Трендафилов и Георги Господинов. Друг автор от семейството на „Фабрика за книги“ – Ива Спиридонова – заема пето място сред държащите поетично перо със стихосбирката „Думите ми“.

Какъв по-добър повод да поздравим всички с Международния ден на поезията – 21 март!

Самопубликуващи се автори, които са си партнирали с „Фабрика за книги“ при реализацията на своите книги през изминалата година, виждаме на челни места и в останалите категории на конкурса. В „Съвременна художествена проза“ Деси Нико заема пето място с дебютния си роман „Алиса и петък вечер“, в „Дамски романи“ Стефана Белковска е на четвърто място с „Чаках точно теб“, а в „Нехудожествена литература“ „203 предизвикателства за пътешественици“ на Мария Ангелова заема осмо място.

***

Националният конкурс „Моята любима книга“ се провежда за втора година. Целта е да се привлече публичното и медийно внимание върху новите заглавия на българския книжен пазар. Да се предостави възможност на читателите да определят своите литературни фаворити в различните жанрове. Да се отличат най-обичаните книги и да се посочат като такива пред читателската публика. Да се създаде активен диалог за съвременната литература и определящите литературни тенденции.

„Фабрика за книги“ е импринт на „БГкнига“, който предлага индивидуални и комплексни издателски услуги за самопубликуващи се автори.

Новината подготви: Стела Маркова

Ако имате въпроси, пишете ни на office@fabrikazaknigi.bg

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Блог в WordPress.com.

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: