Книгата игра: приложения в бизнес комуникацията

Книга игра – звучи ли ви познато? Може би помните популярния формат, навлязъл с гръм и трясък през 90-те. Става дума за поредица от номерирани текстове, в края на всеки от които играчът читател избира към кой „епизод“ да продължи. Заложени са множество сюжети и варианти за изход, които се разкриват в зависимост от решенията на главния герой – тоест читателя.

Навярно вече се чудите защо нещо, популярно преди 30 години, би се радвало на успех днес. Всъщност този жанр не е отшумял в миналото, а се радва на почитатели и през последните години. Ето и още по-необичайно питане: можете ли да си представите книгата игра не само като любопитно четиво за свободното време, но и като инструмент в бизнес средата и бизнес комуникацията? Ние – да.

Добре написаната история и умело вплетените предизвикателства могат да намерят разнообразни приложения в обучението на персонала, разкриването на фирмените ценности и мисия пред потенциални клиенти и дори в изграждането на корпоративен имидж.

Книгата игра и вътрешнофирмената комуникация

Как би действал читателят, поставен пред предизвикателства, характерни за служителите на конкретната компания? Преминавайки през различните избори, той изгражда определен начин на поведение, сверява разбиранията си относно ценностите на бизнеса и фирмената култура. Чрез разделянето на епизоди се откриват възможности за подбуждащо интереса разказване на историята, а асоциирането и припознаването на бранда като свой става неусетно.

Книгата игра и корпоративният имидж

В история, структурирана под формата на игра, може да се заложат и предизвикателствата, пред които се изправя вашият клиент. Засягат се възможностите за решаване на проблема, тоест вариантите, предлагани от вашата компания. Очертават се разнообразните пътища на героя, а вие като същински гандалф го срещате по тези пътища и му осигурявате подкрепа, за да успее.

Не на последно място, подобно четиво би могло да се превърне и в перфектния корпоративен подарък за настоящи и потенциални клиенти.

Форма, размер и още нещо

Когато говорим за книги, обичайната представа е те да са на хартия – луксозни или с по-семпъл вид. Истината е, че всяка история може да бъде предадена увлекателно както върху физически носител, така и в дигитална среда. Игровият сюжет може да се развие като мобилно приложение, сайт или електронна книга и разбира се, като традиционно издание на хартия. Важно е съдържанието да бъде поднесено с доза хумор, грабващи обрати и/или нотка мистерия. Така у читателя няма да остане съмнение за професионализма и качеството на всеки ваш продукт или услуга. Изборът на формат(и) остава във ваши ръце, защото „В книгите игри героят си ти“.

Играе ли ви се? Първата стъпка е да се свържете с екипа на „Фабрика за книги“ на имейл office@fabrikazaknigi.bg. С помощта на агенцията ни за издателски услуги ще успеете да превъртите и най-високите нива!

Aвтор: Диана Бойчева

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Блог в WordPress.com.

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: