„Фабрика за книги“ – най-често задавани въпроси и отговори

Искам да издам книга. Откъде да започна и какво трябва да направя?

Екипът на „Фабрика за книги“ е готов да ви консултира за вашия проект и да ви предложи всички необходими услуги за реализацията му.

Най-важното нещо, което трябва да направите преди онлайн или офлайн среща с нас, е да определите ясно и точно своите цели.

Искате ли да подарявате книгата си на роднини, или желаете да я продавате чрез свои канали и мрежата от книжарници, за да печелите пари от нея?

А може би за вас издаването на книга е начин за ефективен employer branding или е заложен рекламен инструмент за бизнеса ви, или друга мисия?

Изяснете за себе си ясно своите цели, защото от това зависи пътят, по който ще тръгнем с вас, за да създадем заедно книгата ви.

Искам книгата ми да стигне до много читатели. Ще ми помогнете ли?

 

На първо място ще ви посъветваме да конкретизирате малко по-прецизно целта си. Един от най-лесните начини книгата ви да достигне до много читатели, е да я качите в сайтове за безплатно теглене на файлове. Но дори и при тях отговорността за това да има интерес към книгата ви и тя да се тегли, отново е ваша.

 

Издателство ли е „Фабрика за книги“?

„Фабрика за книги“ не е издателство. Ние сме агенция за платени издателски услуги и работим с клиентите си до постигане на оптимално качествени продукти.

Колко ще ми струва да ми отпечатате книгата?

„Фабрика за книги“ не е и печатница. Въпреки това, ако ни изберете за ваш партньор, ние със сигурност ще ви консултираме за разходите за печат, които ще имате за книгата си. Не бива да забравяте обаче: издаването на една книга не е равносилно на отпечатване и че преди този етап пред вас стоят други много важни стъпки. Ние сме насреща да ви преведем през тях и да работим с вас до постигането на възможно най-удовлетворителни резултати.

Имам книга, готова за печат, ще поемете ли дистрибуцията?

Пътят на текста от ръкопис към книга минава през редакция, корекция, страниране и дизайн, създаване на корица с всички важни елементи върху нея, анотация, издаване на ISBN, печат и (финално и по желание) дистрибуция.

Ако действително сте готови с всички тези етапи, препоръчваме ви да попълните този формуляр за дистрибуция. Ако имате нужда от съдействие преди печата и дистрибуцията, можете да разгледате услугите, които предлагаме.

Взимате ли пари за услугите си?

Да, издателските услуги на „Фабрика за книги“ са платени и можете да разгледате техните цени тук.

 

Книгата ми е редактирана, нужно ли е да минава през корекция?

Редакцията и корекцията на един ръкопис са изключително важни, ако искате да предложите на читателите си най-доброто, което те заслужават. Препоръчваме да не пропускате нито работата с редактор, нито тази с коректор. Дали последните две не се припокриват? Категорично не.

 

Колко време ще отнеме издаването на книгата ми?

 

Времето, нужно за издаването на вашата книга с нас, зависи от услугите, които ползвате, времето и ангажираността, които можете да отделите на процеса, както и графика с проекти, по които работим в момента на възлагане на поръчката.

 

Какво става с правата ми като автор, когато работя с „Фабрика за книги“?

„Фабрика за книги“ е изпълнител по договор, чрез който вие ще възложите, а ние ще изпълним за вас определени издателски услуги. Не ни прехвърляте права, свързани с вашия текст или книга.

Чия собственост са книгите, които издавам с вас?

Книгите ви, издадени чрез „Фабрика за книги“, са изцяло ваша собственост. Ние можем да извършваме услуги, свързани с разпространение и продажба, но ви отчитаме приходите, както на всеки друг доставчик на книги.

Може ли да ми гарантирате печалба?

Ние работим и консултираме клиентите си как да създават и маркетират книгите си така, че да печелят най-добре от продажбите. Показваме всички тънкости на търговията с книги онлайн и във физическите обекти. Не трябва да забравяме обаче, че самопубликуването е ваш личен бизнес проект и вие сте единствените отговорни за неговия успех или неуспех.

 

Най-често задаваните въпроси и техните отговори обобщи за вас Стела Соколова

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Блог в WordPress.com.

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: