Развитие на бранда, писане, маркетинг и дистрибуция – кои са горещите теми от анкетата на „Фабрика за книги“?

В желанието си винаги да даваме отговори на въпросите ви, преди две седмици направихме анкета. Попитахме ви от кои теми се интересувате и под каква форма искате да подготвим повече информация за тях. Резултатите показаха интересни тенденции и затова решихме да ги споделим с вас, нашите редовни читатели.

Очаквано, интересувате се от разнообразни теми, но превес определено имат въпросите, свързани с процесите на писане и книгоиздаване. Това е разбираемо, но все пак е важно да отбележим, че продажбите, дистрибуцията и маркетинга са всъщност огромна част от успеха на една книга.

Ако разгледаме отделните теми в подробности, относно развитието на бранда прави впечатление, че той определено е важен за анкетираните. Добра новина е интересът към темата за изграждането на цялостната стратегия за развитие на личен бранд. При независимото публикуване силата на личния бранд играе основна роля за продажбите.

Дистрибуцията на книги е сред най-безинтересните теми според анкетата. Всъщност достигането до читателите е ключово за възвръщемостта на инвестицията в издаване. Създаването на собствен канал и балансирането на приходите от различните източници на продажби са от основно значение за възвръщаемостта. В блога ни и в YouTube канала на „Фабрика за книги“ може да откриете информация по тези теми.

Процесът на книгоиздаване и неговите етапи са една от темите, на които сме отделили най-много място в публикациите си тук и в YouTube. Може би затова са и едни от най-търсените от вас. Препоръчваме ви да прегледате най-популярното ни видео, създадено да отговори на тези въпроси.

Маркетингът на книги е една от най-актуалните теми според нас. Впечатление прави, че аудиторията ни показва незаинтересованост от теми като реклама на книгата и работа с традиционни медии. Според нас това са ключови умения, които всеки, тръгнал по пътя на самопубликуването, е важно да развива – дори просто за да рекламира себе си като писател пред бъдещите си издатели.

Писането на книги е сред най-популярните теми в анкетата. Затова и миналата седмица започнахме серия материали за създаване на книги, първият от които е фокусиран върху създаването на книга от блог.  Впечатление прави, че творческият процес остава най-голямата енигма за анкетираните. Можете да почерпите вдъхновение от множеството материали, обединени в категорията „Как да напиша книга?„, които сме публикували.

 

В заключение ще кажем, че ви попитахме и как бихте предпочели да ви предоставяме повече и по-полезна информация. Благодарим ви, че ни насърчавате, като искате от нас да пишем още повече материали в блога – това означава, че го намирате за полезен източник на информация. Новите формати, които включихме в анкетата – онлайн курс и академия – също се радват на завидна популярност. Очаквайте през 2020 г. предложенията ни за тях.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Блог в WordPress.com.

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: